Forum TVshows.pl Strona Główna

Sezon 3
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TVshows.pl Strona Główna -> Kości
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Malvina
@admin

Doł.: 24 listopada 2006

PostWysłany: 27 lutego 2008 ~ 00:45    Temat postu: Sezon 3 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sezon 3 utknął i 10 odcinek będzie dopiero 14 kwietnia
Lianna
Topor [OFICER]

Doł.: 29 listopada 2006

PostWysłany: 27 lutego 2008 ~ 10:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo strajk scenarzystów:P

Myślicie, że w 10 odcinku dojdzie do czegoś między Bones i Boothem? W 9 odcinki jak on przyjechał z tą choinką spoglądali na siebie znacząco:P

A ten pocałunek pod jemiołom, "braterki i aseksualny", jak to Bones powiedziała, był słodki <serduszka>.
Ferdek Kiepski [ŚWIAT WG KIEPSKICH]

Doł.: 03 grudnia 2006

PostWysłany: 03 marca 2008 ~ 23:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uf...jestem po obejrzeniu całości.
Trzeci sezon i ta chemia między Bones i Boothem.Przychylam się do opinii,że pierwsza seria jest jedynie rozgrzewką przed rock & roll'em:).

Nie wiem,czy to dobre miejsce na dywagacje,ale relacja Brennan-Booth została naprawdę świetnie zbudowana. W drugim sezonie mamy przypadkowe i mniej przypadkowe spojrzenia,zaczynają się rozmowy na osobiste tematy, Booth często dotyka Jej ramienia, itp.
W trzeciej odsłonie spędzają już zdecydowanie razem czas wolny, Booth zachowuje się naprawdę jak przyjaciel... i ktoś więcej?Dla mnie świetnie zbudowana relacja.

Czekam z niecierpliwością na dalsze odcinki nie tylko z powodu pary głównych bohaterów,ale też całej fabuły, akcji, zagadek.Fajnie jest pogłówkować przed monitorem i przekonać się,że widz nie zawsze wie wszystko lepiej od scenarzysty:).

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Lianna
Topor [OFICER]

PostWysłany: 04 marca 2008 ~ 00:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie ta relacja między Boothem i Bones są niesamowite, w trzecim sezonie jest megachemia;) I już chyba Bones zdaje sobie z tego sprawę. Jak to Angela powiedziała, kiedy zostawili ich przed ołtarzem w ostatnim odcinku 2 sezonu, Bones pomyślała, co by było gdyby... I jak zabawnie unikała Bootha w 1 odcinku.

Ja jestem ciekawa, czy pójdzie to dalej. Myślę, że może nie być łatwo. Znamy podejście Bootha do związków w pracy, znamy podejście Brennan do związków w ogóle: rozsądek, analizowanie itd. Myślę, że uczucia mogą być zbyt silne i będą bali się zaryzykować. Chociaż 1 pocałunek już był <serduszka>

PostWysłany: 04 marca 2008 ~ 00:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciekawi mnie co by było, gdyby...
To znaczy, na przykład, gdyby zdarzył się kolejny pocałunek, albo coś więcej. Laughing Czy byłoby to analizowanie...w końcu właśnie, oboje zdają sobie z tego sprawę. No i znają się ( zabawne było, jak Booth zgadywał hasła do system Brennan).
To naprawdę może być ciekawe.Oby scenarzyści tego nie zepsuli,bo aktorzy stoją na wysokości zadania.

Powrót do góry

Malvina
@admin

PostWysłany: 04 marca 2008 ~ 00:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cóż, podejrzewam, że kiedy w końcu wylądują w łóżku, to Brennan zacznie to jakoś antropologicznie tłumaczyć Boothowi [albo raczej sobie]. Ciekawe tylko co on zrobi - mam nadzieje, że w takiej sytuacji zachowa się jak facet a nie będzie jej przytakiwał
daria

PostWysłany: 04 marca 2008 ~ 00:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślę,że Brennan byłaby w stanie przystać na Jego argumenty:D.
Zwłaszcza,że sukcesywnie mięknie. Twisted Evil

Powrót do góry

Lianna
Topor [OFICER]

PostWysłany: 04 marca 2008 ~ 01:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hahah Booth nigdy jej nie przytakuje, zawsze sie spierają.
Cudna byłą ta scena z odcinka o kucykach (hahaha) jak on potem mówił, czym jest prawdziwy sex- cudem. A tamto to gówniany sex. I ona tak patrzyła na niego wtedy i była taka megachemia i w końcu zgodziła się z nim.
@admin

PostWysłany: 04 marca 2008 ~ 02:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

daria napisał:
Myślę,że Brennan byłaby w stanie przystać na Jego argumenty:D.

Argumenty powiadasz.... tak to się teraz nazywa?
piegża
Rysio Lubicz [KLAN]

Doł.: 22 marca 2008

PostWysłany: 22 marca 2008 ~ 19:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich Smile
od kilku miesięcy męczę sobie oczęta oglądając po raz kolejny i kolejny ulubione odcinki Bones, a od kilku tygodni męczę się, czekając na nowe odcinki trzeciej serii, łączę się z Wami wszystkimi w radości i niecierpliwości Very Happy

Malvina napisał:
Cóż, podejrzewam, że kiedy w końcu wylądują w łóżku

najbardziej ciekawi mnie Shocked , JAK do tego dojdzie Razz

cudowna była ta rozmowa u Sweetsa, gdy Booth powiedział, że gdyby nie było więcej morderstw, pewnie by się nie widywali, no chyba, że na kawie i bardzo się zasmucił, gdy Bones wypaliła, że pewnie w ogóle nie, a na koniec lekko zawiedziona powtarzała, że ich związek to tylko kawa Cool
na myśl o takiej ewentualności, że oto nie ma morderstw i już nie łączą ich stosunki zawodowe, obydwoje się trochę zacukali Wink och, co był było, gdyby.......
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Malvina
@admin

PostWysłany: 22 marca 2008 ~ 21:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak do tego dojdzie? Albo się upiją ( ) albo po jakiejś akcji on ją odprowadzi i dalej potoczy się samo

No, a już 14 kwietnia nowy odcinek ... bo wiadomo w jak bardzo ciekawym momencie się 3x09 skończył ...
piegża
Rysio Lubicz [KLAN]

PostWysłany: 22 marca 2008 ~ 22:17    Temat postu: upiją!!!??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy to nie byłoby zbyt banalne? upiją? przecież już pili (3x06)...i nic Crying or Very sad

poza tym tyle razy był u niej, a ona u niego, że któraś wizyta mogłaby się skończyć czymś zaskakującym , a tu zero akcji Confused (po chińszczyźnie: "rodzice nie byliby rodzicami, gdyby nie mieli sekretnego życia" i do domu...)

żeby zachować poziom, będą się musieli scenarzyści nieźle nagłówkować, ale mam nadzieję, że warto będzie czekać

3x09 skończył się szalenie obiecująco Very Happy , a strajk scenarzystów sprawił, że czekanie na to, co będzie teraz doprowadza mnie do: Twisted Evil
Powrót do góry
piegża
Rysio Lubicz [KLAN]

PostWysłany: 23 marca 2008 ~ 20:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uwaga - prowokacja Twisted Evil
co Brennan i Booth piją w 6. odcinku? Very Happy
(ja nie wiem Wink )
Powrót do góry
daria

PostWysłany: 23 kwietnia 2008 ~ 07:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i nie ma jakichś wymownych scen pomiędzy Brennan i Boothem:).
Za to ta chemia...ach Mr. Green .
Strasznie intryguje mnie wątek,jakoby ktoś z wewnątrz miał być Gormogonem.Szatan. Twisted Evil

Powrót do góry

Lianna
Topor [OFICER]

PostWysłany: 23 kwietnia 2008 ~ 10:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale ja myślę, że nikt z głównych bohaterów. W sumie z tego wszystkeigo jedynie (chociaż to naciągane) pasuje Hodgins. Nie ma ojca, więc możliwe, że był synem wdowy. Jest bogaty i ma nieograniczone środki finansowe. Ma różne teorie spiskowe itp. Ale wg mnie jest za młody, tak na oko ma nie więcej niż 35 lat, a Gormogon ma około 50. Bo przecież najstarszy zyjący Gormogon jest już totalnym staruszkiem, a najmłodszy miał około 20 lat, więc środkowy ma około 50. Może Goodman (szef labolatorium, który był w 1 serii)? Bo producenci zapowiadali, że już znamy tę postać, a skoro to ktoś z instytutu...?

PostWysłany: 23 kwietnia 2008 ~ 13:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A pamiętasz odcinek 03x08 (ten, w którym dowiadujemy się wielu rzeczy o Gormogonie)? Tam jest coś takiego,że pokazują różnych bohaterów i to,co robią w danej chwili. W tym samym czasie Gormogon atakuje. Zostaje więc Goodman i Sweets.
Cytat:
Ale wg mnie jest za młody, tak na oko ma nie więcej niż 35 lat, a Gormogon ma około 50. Bo przecież najstarszy zyjący Gormogon jest już totalnym staruszkiem, a najmłodszy miał około 20 lat, więc środkowy ma około 50.

Mhm...ale ktoś zabił ucznia Gormogona,więc musiał poszukać sobie nowego.
A może ojciec i brat Brennan?Tylko,że oni siedzą za kratkami...
Ja bym stawiała na Sweetsa jako ucznia Gormogona.
I jeszcze jedno...tytuł ostatniego odcinka trzeciej serii to "The he in she"...
Ależ zagadki:D.

Powrót do góry

Malvina
@admin

PostWysłany: 23 kwietnia 2008 ~ 15:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sweets jest mięczakiem, nie niby by pasował, ale czy byłyby zdolny?

Pokazali wszystkich wtedy, ale czy pokazali Cam? :>
Poza tym hmmm, myślałam już o tytule odcinka, ale nie mamy pewności, że odcinek pozbawiony jest jakiegoś "własnego" trupa i to właśnie jego nie dotyczy tytuł. W sumie - to będzie ktoś ze znanych postaci, ale nie tylko instytut wchodzi w grę. Poza tym nie zapominaj, że Gormogon zabija już od jakichś 20-30 lat, więc nie może się nagle okazać, że komuś odbiło i postanowił mordować. Tak właściwie to może być ktoś z policji np.
Bo Sully'ego nie podejrzewam [a na anglojęzycznych forach wręcz przeciwnie]. Chyba, że postać, która pojawiła się już przy jakiejś sprawie, np. jako podejrzany, ale została oczyszczona z zarzutów. Wybór jest naprawdę duży.
daria

PostWysłany: 23 kwietnia 2008 ~ 20:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dla mnie to może być Cam.Nie lubię Jej Mr. Green
Gormogon jest starszy,to prawda.A co z uczniem:>?
Wybór jest duży i to jest fajne,bo ciężko jest dojść do czegokolwiek i trzeba się solidnie nagłowić.

Powrót do góry

Malvina
@admin

PostWysłany: 23 kwietnia 2008 ~ 22:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uczeń musi być nowy, bo ten poprzedni powiesił się w celi. I raczej młody musi być. I nie sądzę, że to ktoś powiązany, no ale różnie może być Wink
Mało jest na tyle młodych osób w tym serialu. Zack uznałby w ogóle coś takiego za nielogiczne Laughing, a Sweets? Mięczak Wink
Lianna
Topor [OFICER]

PostWysłany: 23 kwietnia 2008 ~ 22:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W sumie może tak być, że powiązany z labolatorium będzie nowy uczeń Gormogona, a nie Gormogon. I może to być Sweets:) Aczkolwiek nie wiem, czy Sweets ma pełen dostep do instytutu, bo on jest psychologiem FBI.

A Sully?? Hmm nie byłoby to głupie, aczkolwiek jest z amłody na Gormogona.

A w sumie to nie byłoby głupie. Jak Gormogon stracił swojego ucznia, mógł celowo wybrać kogoś powiązanego, żeby mieć dostęp i świeże infomacje.

Ciekawi mnie też co z Grabażem.
@admin

PostWysłany: 23 kwietnia 2008 ~ 23:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W 4 serii będą szukali kogoś na pełny etat na miejsce Zacka, nie wiadomo tylko na jak długo [czy dlatego, że Zack będzie w szpitalu?]. Ciekawie by było, gdyby właśnie to była osoba powiązana z Grabażem. Dzięki temu on miałby świetny dostęp do Brennan i jej spraw.
daria

PostWysłany: 23 kwietnia 2008 ~ 23:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grabaż to jest ten,który zakopał Bones i Hodgins'a w autku?

Jeśli tak,to ciekawi mnie,jak potoczą się Jego losy,bo jakoś osobiście nie mam koncepcji.Szkoda,że będą szukali kogoś na miejsce Zacka.
Wiadomo już,kiedy 4 sezon?
P.S. Czy tylko my oglądamy Bones:>?

Powrót do góry

Malvina
@admin

PostWysłany: 23 kwietnia 2008 ~ 23:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

20 sierpnia 4 seria Mr. Green
No właśnie aż się wierzyć nie chce, że tylko my :>
Lianna
Topor [OFICER]

PostWysłany: 24 kwietnia 2008 ~ 00:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiedza, co tracą;) Bones wymiata;)

PostWysłany: 24 kwietnia 2008 ~ 08:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ooo,to szybko będzie 4 sezon Mr. Green .Cudnie.
A wiadomo coś na temat procesu Ojca Bones?Coś się wyjaśni?

Powrót do góry

Malvina
@admin

PostWysłany: 24 kwietnia 2008 ~ 10:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem tylko, że proces rozpocznie się w tej serii, w odcinku 3x13, ale co dalej, tego nie wiem. Na pewno będzie się to wlekło przez pół serii 4 Wink
sarita
Rysio Lubicz [KLAN]

Doł.: 11 kwietnia 2008

PostWysłany: 24 kwietnia 2008 ~ 14:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli moge chetnie przylacze sie do dyskusji .moim zdaniem Gormogonem jak dla mnie jest najpredzej Goodman sama nie wiem czemu jest z instytutu i pasowl by mi ale czas pokaze kto jest

pozdrawiam
Lianna
Topor [OFICER]

PostWysłany: 24 kwietnia 2008 ~ 14:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sarita napisał:
jesli moge chetnie przylacze sie do dyskusji .moim zdaniem Gormogonem jak dla mnie jest najpredzej Goodman sama nie wiem czemu jest z instytutu i pasowl by mi ale czas pokaze kto jest

pozdrawiam

No ja właśnie też tak myślę;)Przede wszystkim jako jeden z nielicznych bohaterów pasuje wiekiem do gormogona;) A jeżeli to ma być ktoś, kogo dobrze znamy...
@admin

PostWysłany: 24 kwietnia 2008 ~ 23:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobra ... nie wiem czy nastąpiło jakieś zbiorowe zaćmienie umysłu czy co, ale może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego my wszyscy sądzimy, że to Gormogon jest synem wdowy?

Obejrzałam dziś odcinki z Gormogonem jeszcze raz ... i to jego ofiarami są synowie wdów, a nie on sam nim jest. O tym nigdzie nie było mowy. Za to skrzypek Gavin Nichols stracił ojca w wieku 12 lat, biskup kiedy był dzieckiem, a lobbysta, którego Booth uratował, w wieku 6 lat.

Następna rzecz - rzepki z kolan biskupa, które Brennan dostała pocztą, zostały usunięte chirurgicznie, więc Gormogon bądź jego uczeń [stawiam na Gormogona] musi mieć jakieś wykształcenie / umiejętności medyczne.
Musi być silny, bo biskup zginął od ciosu sztyletem w mostek, zabiło go pojedyncze uderzenie. Z tego powodu sądzę, że osoba na motorze, którą gonił Booth, to nowy uczeń, bo nie sadzę, że ten ktoś jest wyjątkowo silny. Jest raczej mały, drobnej budowy i niski.

W szkielecie znalezionym w skarbcu były kości 7 różnych ofiar, w tym, który był cały z kości - ponad trzydziestu. Czyli nasz Gormogon ukończył dopiero ok 25% dzieła, nawet mniej, i to wspólnie z uczniem, więc może być młodszy, niż się nam wydaje. W starym szkielecie najstarsza kość pochodziła od ofiary zabitej 50 lat temu, więc Gormogon zaczął działać sam, po śmierci Mistrza, gdy miał około 30 lat.

To może być [Hodgins by się zgodził pewnie;)] całe bractwo masońskie o dużych możliwościach, w końcu ktoś dostarczył uczniowi Gormogona sztylet do więzienia, by ten mógł popełnić samobójstwo.

I teraz kilka moich najnowszych typów co do tego, kto jest Gormogonem.

--> Leo Summers - główny szef Secret Service, jego żona romansowała z zabitym skrzypkiem

--> Strażnik w banku na Anacosta River - tam, gdzie był skarbiec Gormogona. Wydaje się mało prawdopodobne, że niczego nie widział, niczego nie słyszał ...

--> Dr Bankroft - szef Instytutu Jeffersona. Nieszczególnie sympatyczna postać, gdy została zabita stażystka, prawie groził Angeli, mówiąc, że jako morderca wybrałby ją na następną ofiarę. Poza tym w Instytucie ma wszędzie dostęp

--> Dr Reardon - właściwie nie wie czemu ale jakoś mi pasuje. Specjalista od trucizn, ojciec zamordowanej stażystki, dobrze ustawiony facet, który ma kasę i znajomości

Co sądzicie?
Ale dalej nie wiem dlaczego wszyscy myśleli, że to syn wdowy zabija ;P
daria

PostWysłany: 24 kwietnia 2008 ~ 23:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podłapałam to,co mówili inni a propos syna wdowy:P.
Ja bym chciała (zaznaczam "chciała"),żeby uczniem Gormogona była Cam. Twisted Evil Ma taki motocyklowy styl troszkę:).
Gormogon być może jest silny i postawny,a być może jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie w kwestii posługiwania się bronią.
Ponieważ te rzepki zostały usunięte z dużą precyzją,zawężam krąg podejrzanych do związanych z Instytutem.Najbardziej pasuje mi Goodman i Bankroft.

P.S. Powiedzcie mi,po co w tym serialu jest Sweets? Bo chyba nie dla radości widzów? Tylko po to,żeby uświadamiać Bones i Booth'owi,że są dla siebie stworzeni?

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TVshows.pl Strona Główna -> Kości Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Skocz do:  
Polecamy: Magdalena Walach | house md | michał jabłoński | Mam talent | gry dla dziewczyn | ubieranki
sex erotyka porno filmy porno